Ads 468x60px

Πέμπτη

Έντεκα σημάδια ότι είσαι με τον άνθρωπο που πρέπει να παντρευτείς

Έχουν οι άνδρες βιολογικό ρολόι; Και όμως ναι σύμφωνα με ψυχολόγους που μας παρουσιάζουν τα έντεκα σημεία που πρέπει να προσέχουμε άνδρες και γυναίκες όταν βγαίνουμε με κάποιον.

Οι περισσότεροι άνδρες αισθάνονται περίεργα όταν συζητούν για γάμο. Το βέβαιο είναι όμως ότι και οι άνδρες έχουν βιολογικό ρολόι και αποφασίζουν πότε θέλουν να κάνουν οικογένεια. Ασχέτως με το φύλλο όμως, δείτε παρακάτω ποια είναι τα έντεκα συστατικά που θα πρέπει να ψάχνετε εάν θέλετε να βρείτε έναν σύντροφο με τον οποίο να ταιριάζετε πολύ.
Δείτε λοιπόν την λίστα και αν έχετε πολλά από αυτά τότε έχετε πολλές πιθανότητες να έχετε βρει το ταίρι σας.
1. Έχει χιούμορ
Από όλα τα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για να μπορέσει κανείς να πορεύεται σωστά στη ζωή το χιούμορ είναι ίσως το πιο σημαντικό. Αλλά τι είδους χιούμορ; Το να κάνουμε αστεία εις βάρους κάποιου άλλου δεν είναι γόνιμο, ούτε και το να χρησιμοποιούμε το χιούμορ για να αποφύγουμε μια σοβαρή συζήτηση. Πρέπει
να ψάχνετε για καλό χιούμορ που σας φτιάχνει την διάθεση και ομορφαίνει τη ζωή. Θα σας είναι πάντα χρήσιμο στις δυσκολίες.
2. Τον/την ενδιαφέρει τι σκέφτεστε
Ένας σύντροφος που ακούει τις απόψεις σας και τα συναισθήματα σας, και ακόμα καλύτερα που θυμάται αυτά που λέτε και τα χρησιμοποιεί στην συζήτηση αργότερα και που ανταποκρίνεται με συμπάθεια, ειλικρινά και ενδιαφέρον είναι κάποιος με τον οποίο θα επικοινωνείτε οπότε μπορεί να «χτίσει» μαζί σας ένα πραγματικά καλό ζευγάρι. Αν θέλετε να κρατήσει το ζευγάρι, τότε πρέπει να βρείτε κάποιον με τον οποίο να χαίρεστε να συζητάτε με τις ώρες διάφορα θέματα και ο οποίος να δείχνει ενδιαφέρον ακόμα και για θέματα που δεν γνωρίζει.
3. Έχει τη δική της-του γνώμη
Ένας άνθρωπος που είναι όντως καλός στην συζήτηση δεν ακούει μόνο αλλά ανταποκρίνεται και έχει ιδέες και γνώμες δικές του, ακόμα και αν διαφωνεί μαζί σας.
4. Μπορείτε να λύσετε τα θέματα σας
Μετά από πρόσφατες έρευνες το πιο σημαντικό κομμάτι μιας σχέσης που θέλει να αποκαλείται επιτυχημένη είναι πόσο καλά ένα ζευγάρι λύνει τα προβλήματα του. Αν μπορείτε να διαφωνείτε αλλά να λύνετε τις διαφορές σας χωρίς να καταλήγει κανείς σας να γίνεται σαρκαστικός ή αμυντικός, και προσπαθείτε να βρείτε κοινή λύση, έχετε πολύ υψηλές πιθανότητες να είστε σε μια εξαιρετική σχέση.
5. Αποδέχεστε ο ένας τον άλλο όπως είναι
Όλοι ξέρουμε το ρητό «οι άνδρες είναι από τον Άρη, οι γυναίκες από την Αφροδίτη» αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Και πρέπει όμως να καταλαβαίνετε ότι μπορεί ο σύντροφος σας να βλέπει κάποια πράγματα εντελώς διαφορετικά. Η ασφάλεια και η άνεση θα προέλθει από τα σημεία στα οποία συμφωνείτε απόλυτα αλλά η ανάπτυξη της σχέσης προέρχεται από τα σημεία στα οποία διαφωνείτε. Διαφορετικά ενδιαφέροντα, απόψεις, συμπεριφορές και ιδέες θα κρατήσουν την σχέση ζωντανή.
6. Είναι ανοιχτόμυαλη-ος
Το όλο θέμα με το dating είναι να γνωριστούν δύο άνθρωποι καλύτερα. Και ενώ μπορεί και οι δύο να θέλετε να γνωριστείτε λίγο καλύτερα πριν αποκαλύψετε πτυχές του εαυτού σας, είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος που είναι απέναντι σας να είναι άνετος στο να συζητάει το παρελθόν του.
7. Ο καθένας έχει τη ζωή του
Φίλοι, δουλειά, οικογενειακές σχέσεις και ενδιαφέροντα πρέπει να είναι κομμάτια της ζωής του καθενός που θέλει να θεωρείται ισορροπημένος. Το να έχει χρόνο για τον εαυτό του, να έχει μαι δουλειά που τον γεμίζει, φίλους, αθλητισμό και χόμπι δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος με κίνητρα, συγκεντρωμένος και που έχει δεσμούς με τον κοινωνικό ιστό που τον περιβάλλει.
8. Ψάχνει την γνώση
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα, αλλά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον όσο έξυπνος-η είστε και εσείς. Άρα να τον θαυμάζετε, και να τον σέβεστε. Υπάρχουν πολλών ειδών ευφυΐες, αλλά κάποιος με λίγα ενδιαφέροντα στην ζωή δεν θα σας κρατήσει και πολύ σε εγρήγορση και θα βαρεθείτε. Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται να εξελιχθεί περισσότερο και να μάθει νέα πράγματα μπορεί να σας κουράσει σε βάθος χρόνου.
9. Η σεμνότητα και ο εγωισμός του-της είναι ισορροπημένα
Όταν μαθαίνεις έναν άνθρωπο, μπορείς να παρατηρήσεις τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητα του για να δεις αν είναι ισορροπημένος. Αν ο σύντροφος σας μπορεί να βλέπει με προοπτική και ψυχραιμία τις αποτυχίες και επιτυχίες του, και έχει μια προσωπικότητα που έχει αντοχές στα πάνω και τα κάτω της ζωής, τότε έχετε κάνει μια καλή επιλογή.
10. Συναισθηματική ωριμότητα
Ενώ είναι αστείο και γοητευτικό να είμαστε παιδιά, είναι σημαντικό να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας όταν έρχεται η στιγμή. Ένας σύντροφος που είναι υπεύθυνος, συγκρατείται όταν πρέπει, ανταποκρίνεται συναισθηματικά και ελέγχει τις παρορμήσεις του, είναι σύντροφος ζωής.
11. Έχει ένα υγιές ιστορικό σχέσεων.
Φυσικά όλοι έχουμε παρελθόν και δεν είναι τέλειο. Και φυσικά δεν θέλουμε να το μοιραζόμαστε με τον καθένα, αλλά το θέμα είναι να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Εάν ο σύντροφος σας είναι διατεθειμένος να συζητήσει για όλα αυτά που έμαθε από τις σχέσεις του και δεν κρύβει το παρελθόν του, αλλά και είναι ανοιχτός στο να βελτιώνει τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε εσείς στην σχέση σας, τότε κρατήστε τον δίπλα σας.
Και θυμηθείτε οτι ένας σωστός σύντροφος ψάχνει ακριβώς τα ίδια και σε εσάς.Εδώ σχολιάζεις εσύ ( σχόλια )