Ads 468x60px

Δευτέρα

10 λόγοι για να χωρίσεις πριν την Πρωτοχρονιά...

Εντάξει, εκείνος δεν είναι και τόσο "κακός", ούτε έχεις κάτι συγκεκριμένο να του προσάψεις αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, μήνες ή χρόνια δεν περνάς καλά και παίζεις στο μυαλό σου με την ιδέα του χωρισμού: να τολμήσω ή μήπως είναι λάθος; Κι έτσι περνάνε οι εβδομάδες, οι μήνες και τα χρόνια κι έτσι μπορεί να περάσει μια ζωή ολόκληρη εκτός κι αν μάθεις να διαβάζεις τα δέκα ξεκάθαρα σημάδια που σου φωνάζουν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει πια για σένα.
Δεν χρειάζεται να ισχύουν όλα μαζί, αφού έστω κι ένα απ' αυτά να ισχύει δείχνει ότι αυτή η σχέση έχει πρόβλημα και μάλλον καλύτερα να τελειώσει το ταχύτερο.
Εξάλλου Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ένας καινούργιος χρόνος έρχεται μαζί με πάρτι, εξόδους και φιλικές συγκεντρώσεις: ευκαιρία, ν' ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου, μόνη ή με -άλλη- παρέα. Μέτρα λοιπόν, μήπως πρέπει να βιαστείς:
1. Σε ταπεινώνει
Πέρα από τη σωματική, ψυχολογική ή λεκτική κακοποίηση που αποτελούν εξώφθαλμους λόγους για να διακόψεις μια σχέση καθώς σπάνε τη συμφωνία αγάπης και αλληλοσεβασμού που θα έπρεπε να ισχύει μεταξύ σας, αν ο σύντροφος σου σε υποτιμά με άμεσο ή έμμεσο τρόπο η σχέση σας είναι τοξική για σένα.
2. Δεν σε σέβεται
Προσπαθεί συχνά να σε ξεφτιλίσει με διάφορους τρόπους όταν είσαστε μόνοι ή -ακόμα χειρότερα- μπροστά σε κόσμο: ο σεβασμός είναι μια από τις αναγκαίες προϋποθέσεις κάθε καλής σχέσης κι όταν δεν είναι αμοιβαίος είναι απόλυτος λόγος χωρισμού.
3. Προσπαθεί να σε ελέγξει
Σου κάνει συνέχεια κριτική -υποτίθεται καλοπροαίρετη- για τον τρόπο που ντύνεσαι, τον τρόπο που φέρεσαι, τους φίλους
σου ή τα ενδιαφέροντα σου. Μην μασάς: το κίνητρο του δεν είναι το ενδιαφέρον του για σένα αλλά η ανάγκη του να σου επιβληθεί και να σε έχει του χεριού του. Καμιά σχέση με αγάπη δηλαδή.4. Σε ξενερώνει
Προσπαθείς ν' αποφύγεις το άγγιγμα του, ενώ ακόμα και η σκέψη των φιλιών του σου προκαλεί αηδία. Είτε βγαίνετε εδώ και λίγες εβδομάδες, είτε είστε ακόμα και παντρεμένοι με παιδιά, η απουσία φυσικής έλξης δεν είναι διαπραγματεύσιμη ούτε μπορεί να αγνοηθεί. Καλύτερα να ψάξεις για κάποιον με τον οποίο να ταιριάζεις καλύτερα, ψυχικά και σωματικά.
5. Αποφεύγετε την ευθεία αντιπαράθεση
Πιάνεις τον εαυτό σου να λέει μικρά ή μεγάλα ψέματα είτε για να μην τσακωθείτε (γι' ακόμη μια φορά), είτε γιατί ξέρεις ότι μια ακόμα συζήτηση μαζί του για το ίδιο θέμα δεν θα οδηγήσει πουθενά. Έτσι, ψέμα στο ψέμα και σιωπή στη σιωπή δημιουργείται ένα αγεφύρωτο κενό μεταξύ σας που κάθε μέρα σας απομακρύνει όλο και πιο πολύ.
6. Νιώθεις εξαπατημένη
Έχεις την αίσθηση ότι σου λέει ψέματα ή κι ότι σε απατά. Κάθε είδους απάτη από την πλευρά του ενός συντρόφου θέτει απευθείας το θέμα του χωρισμού στο τραπέζι. Κάποιες σχέσεις μπορεί να ξεπερνάνε μια τέτοια κρίση, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και καλή θέληση κι από τις δύο πλευρές για να μην ξαναζήσεις το ίδιο σενάριο.
7. Έχετε διαφορετικές αξίες και στόχους
Νιώθεις σαν να έχεις επιβιβαστεί σε ένα βαγόνι με προορισμό στην αντίθετη κατεύθυνση από τον δικό σου: ο έρωτας σας δεν αρκεί για να στηρίξει μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση όταν ο καθένας σας φαντάζεται τη ζωή του εντελώς διαφορετική από τον άλλον. Είτε προέκυψε στην πορεία, είτε υπήρξε εξαρχής αλλά δεν της έδωσες σημασία, η απόκλιση στις βασικές αξίες και στους στόχους που κατευθύνουν τη ζωή σας οδηγεί αυτόματα σε συγκρούσεις και μόνιμη δυσαρέσκεια. Σε κάθε περίπτωση, είναι ώρα να κατέβεις από αυτό το τρένο.
8. Δεν τον μετράς για φίλο
Αν δεν τον υπολογίζεις ως έναν από τους κολλητούς σου -όχι απαραίτητα τον πιο κολλητό σου- και δεν μπορείς να του εμπιστευτείς τους φόβους και τα συναισθήματα σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να νιώσεις πραγματικά ασφαλής σ' αυτή τη σχέση, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να την τραβάς περισσότερο.
9. Δεν σου λείπει
Αν δουλεύεις ατελείωτες ώρες καθημερινά και δεν ανυπομονείς να γυρίσεις σπίτι κοντά του, ή αν εκείνος ταξιδεύει και σου είναι αδιάφορο πότε θα επιστρέψει, τότε πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά τι είδους σχέση έχετε, τι θέλεις από εκείνον και πόσο σε καλύπτει.
10. Το ένστικτο σου έχει αντιρρήσεις
Αν όσοι σε νοιάζονται και είναι σημαντικοί για σένα σου λένε ότι ο σύντροφος σου δεν σου ταιριάζει ή ότι η σχέση σας είναι αρρωστημένη, ενώ -ακόμα σοβαρότερο- ακούς μια φωνούλα μέσα σου να σου λέει ότι μπορεί και να έχουν δίκιο, καλύτερα να την ακούσεις όσο αδύναμη κι αν είναι.
Ο χωρισμός είναι δύσκολος για όλους, ενώ πολλοί μπορεί να μην θέλουν να παραδεχτούν ούτε καν στον εαυτό τους ότι έχουν κάνει λάθος επιλογή κι ότι θα πρέπει να βγουν ξανά στη γύρα σε αναζήτηση συντρόφου. Όμως η αλήθεια είναι ότι καλύτερα να είσαι μόνη σου παρά να φυτοζωείς σε μια λάθος σχέση. Άλλωστε, αν δεν χωρίσεις πώς θα μπορέσεις να βρεις κάποια μέρα έναν άνθρωπο που να σε συμπληρώνει και να χαίρεσαι που περνάς μαζί του την κάθε μέρα της ζωής σου;
womenonly.gr


Εδώ σχολιάζεις εσύ ( σχόλια )