Ads 468x60px

Σάββατο

Οι 12 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για το ΣEΞ που ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ να κάνετε!

Το έχουμε καταλάβει: υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις για το σeξ που προτιμάτε να τις γκουγκλάρετε παρά να τις συζητήσετε με την κολλητή σας ή και με τον γυναικολόγο σας.

Αντί όμως να αφήνετε τις απορίες σε κάποια μηχανή αναζήτησης μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που σας απασχολούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων. Εδώ είναι όλα όσα θέλετε να μάθετε: από τους τραυματισμούς πέoυς μέχρι τους γυναικείους οργασμούς!

Μπορώ πράγματι να «σπάσω» το πέoς του;

Λοιπόν, δεν είναι οστό για να σπάσει αλλά ναι μπορεί να τραυματιστεί. «Το πέoς μπορεί όντως να τραυματιστεί κατά τη διάρκεια έντονης σeξουαλικής δραστηριότητας ή αυνανισμού» επιβεβαιώνει η Alyssa Dweck γυναικολόγος και συγγραφέας του βιβλίου V is for Vagina.
"Όταν το πeος είναι σε στύση, διογκώνεται με αίμα. Η επιβεβλημένη κάμψη του πέoυς κατά τη διάρκεια ενός επιθετικού παιχνιδιού στο σeξ, μπορεί να οδηγήσει σε αυτό το σοβαρό τραυματισμό" συμβουλεύει η ίδια. Τι πρέπει να κάνετε αν νομίζετε ότι αυτό έχει συμβεί στον σύντροφό σας; Συνίσταται επείγουσα χειρουργική θεραπεία, λέει η γιατρός.

Τι πρέπει να κάνω εάν το προφυλακτικό σπάσει;

Κατ 'αρχάς, μην πανικοβληθείτε. Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά είναι αρκετά συνηθισμένο. Βγάλτε το προφυλακτικό και σιγουρευτείτε ότι όντως υπάρχει διαρροή. Αν δεν χρησιμοποιείται άλλη μέθοδο αντισύλληψης όπως τα αντισυλληπτικά και δεν επιθυμείτε μια εγκυμοσύνη, το χάπι της επόμενης μέρας είναι μια λύση αλλά επειδή δεν είναι καραμέλα πρέπει άμεσα να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας.
Στη συνέχεια κάντε τις απαραίτητες εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν έχετε κολλήσει κάποιο ΣΜΝ.

Γιατί δεν έρχομαι σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σeξ; Τι μπορώ να κάνω;

Καταρχάς δεν κάνετε κάτι λάθος. Το πιθανότερο είναι απλά να μην έχετε βρει το κουμπί σας, το οποίο είναι θέμα χρόνου να βρεθεί και …εξάσκησης!
«Πολλές γυναίκες δεν έρχονται σε οργασμό με κολπική συνουσία αλλά με διέγερση της κλειτορίδας από τον σύντροφο ή μέσω αυνανισμού κάνει το κόλπο», εξηγεί η Dweck.
Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, η έλλειψη οργασμού μπορεί να οφείλεται σε χρόνια ιατρικά ζητήματα συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων και της κατάθλιψης. Φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά, η κακή εικόνα του σώματος, τα προβλήματα σχέσεων, οι ορμονικές αλλαγές ή ακόμα και το στρες μπορεί να επηρεάσουν τον οργασμό και την λίμπιντο.

Είναι δυνατόν να ουρήσει κανείς κατά τη διάρκεια του σeξ;

Όχι πραγματικά. Είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε  την ανάγκη να ουρήσετε παρά να συμβεί, κάτι το οποίο είναι πραγματικά καλή είδηση σύμφωνα με την σeξολόγο Emily Morse. "Αυτό σημαίνει ότι το σημείο G αντιμετωπίζεται με το σωστό τρόπο, και ίσως να είστε πολύ κοντά στον οργασμό," εξηγεί η Morse.
Αν μάλιστα έχετε την υποψία ότι τα ούρα διαρρέουν κατά τη διάρκεια του σeξ, ειδικά αν η κύστη είναι πραγματικά πλήρης, το πιθανότερο αυτό να μην είναι ούρα αλλά μάλλον γυναικεία εκσπεpμάτιση που μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Πώς μπορώ να αποφύγω τα αέρια κατά τη διάρκεια του σeξ;

Δυστυχώς, είναι
ένα από τα λίγα «φυσικά φαινόμενα» που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Αυτό ο ήχος που προέρχεται από τον γυναικείο κόλπο οφείλεται σε παγιδευμένο αέρα στον κόλπο και μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του σeξ ή μετά τη σeξουαλική επαφή. Μπορεί να είναι αμήχανο και άβολο αλλά αν το αντιμετωπίσετε με χιούμορ θα περάσει χωρίς να χαθεί ο ρομαντισμός.

Είναι φυσιολογικό να είμαι υγρή κατά τη διάρκεια του σeξ;

Ναι, είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν έχετε το αντίθετο πρόβλημα, χρησιμοποιήστε  λιπαντικό για να διευκολύνετε την διείσδυση.

Το πρωκτικό σeξ είναι ανθυγιεινό;

Όχι αν τηρείτε κάποιους κανόνες υγιεινής γι΄αυτό. «Τα προφυλακτικά θα βοηθήσουν στην προστασία από τα βακτήρια και τα περιττώματα κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σeξ» λέει η Dweck. Και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό προφυλακτικό. Είναι σημαντικό δηλαδή να το αλλάξετε αν ξεκινήσατε με κολπικό ή στοματικό σeξ και στη συνέχεια προχωρήσατε στο πρωκτικό για να αποφευχθούν τυχόν βακτήρια που κινούνται γύρω γύρω. «Προτείνω προφυλακτικά και άφθονο λιπαντικό κατά τη διάρκεια πρωκτικό σeξ», τονίζει η Dweck.

Τι ακριβώς είναι ο γυναικείος οργασμός;

Ο γυναικείος οργασμός συμβαίνει όταν μια γυναίκα απελευθερώνει υγρό γύρω από την ουρήθρα, λέει η Morse. Είναι απολύτως συνδεδεμένος με την έντονη διέγερση του σημείου G, συμπληρώνει. H αναπνοή επιταχύνεται και οι καρδιακοί παλμοί μπορεί να φτάσουν τους 180/ λεπτό. Κάποιες γυναίκες μάλιστα κοκκινίζουν σε διάφορες περιοχές του σώματός τους ενώ την στιγμή της κορύφωσης, που κρατάει 3 έως 15 δευτερόλεπτα, η σeξουαλική ένταση ελευθερώνεται και ο κόλπος συσπάται.

Πώς πρέπει να είναι το πέoς;

Τα πeη έχουν διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και χρώματα (όπως ακριβώς και τα αιδoiα!). Κάποια μπορεί να είναι καμπυλωτά ή προς τα κάτω ή προς τα πλάγια ή όρθια. Το τελευταίο είναι και το σύνηθες και δεν πρέπει να βιώνει πόνο κατά τη διάρκεια του σeξ. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, μια επίσκεψη σε έναν ανδρολόγο είναι απαραίτητη.
Αν κάποια στιγμή ένα πέoς αλλάζει πορεία, στραβώνει και συνοδεύεται πόνος, τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο και για τη νόσο του Peyronie. Εμφανίζεται τυχαία περίπου στο 3-9% των αντρών  και δεν σχετίζεται με λοιμώξεις ή με καρκίνο. Η πιο συχνή αιτία είναι μικροτραυματισμός του πέoυς κατά την σeξουαλική επαφή. Σε αυτή την περίπτωση μια επίσκεψη στον γιατρό είναι και πάλι απαραίτητη.

Είμαι ετεροφυλόφιλη, αλλά μπορεί να ερεθιστώ αν δω μια ερωτική σκηνή μεταξύ γυναικών. Είναι περίεργο;

«Όχι αυτό σημαίνει ότι είστε απολύτως φυσιολογική όταν βλέπετε δυο γυναίκες να κάνουν σeξ», απλοποιεί η Morse. Τούτου λεχθέντος, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να κάνετε σeξ με μια γυναίκα όπως ακριβώς όταν φαντασιώνεστε σeξ με έναν άγνωστο δεν σημαίνει ότι είστε έτοιμη για ένα one night stand. Δεν είναι ενδιαφέρον;

Τι μπορώ να κάνω αν το πέoς του είναι ανυπόφορα μεγάλο ή απίστευτα μικρό;

Απλά συζητήστε το! Μην ντρέπεστε να κουβεντιάζετε σeξουαλικά ζητήματα, ειδικά αν πονάτε ή δεν απολαμβάνετε το σeξ. Σύμφωνα με τη Morse εάν ένα πέoς είναι πάρα πολύ μικρό και δεν είναι σε θέση να σας ευχαριστήσει κατά τη διάρκεια της συνουσίας, προφανώς υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει. Χρησιμοποιήστε επίσης πολύ λιπαντικό, κατά τη διάρκεια του σeξ, λέει η Morse. Εάν πάλι το πέoς του είναι πολύ μεγάλο προτιμήστε την στάση «Καουμπόισσα», ώστε να έχετε εσείς το έλεγχο των κινήσεων και να ελέγχετε τον πόνο.  

Στα προφορικά δεν τα πάμε καλά. Πώς μπορώ να το σώσω;

Κάθε γυναίκα απαιτεί διαφορετικούς τύπους διέγερσης κατά τη διάρκεια του σeξ, επειδή κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και να του πείτε τι ακριβώς θέλετε, όπως «Λίγο πιο αργά, μωρό μου» ή «Λίγο πιο αριστερά» κ.α. Αν δεν ακούει ή δεν θέλει υποδείξεις μπορείτε να πάρετε τα χέρια του και να του δείξετε τι ακριβώς θέλετε και σε ποια σημεία το θέλετε με την ταχύτητα και την πίεση που το θέλετε. Λίγη κατεύθυνση χρειάζεται!Εδώ σχολιάζεις εσύ ( σχόλια )