Ads 468x60px

Κυριακή

TΩΡΑ! ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΣΟΚ! Τι θα γίνει αύριο με τις τράπεζες

Απόφαση για επιβολή των capital controls από αύριο έλαβε το Συμβούλιο Συστημικής σταθερότητας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:00 και στη συνεδρίαση στο υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν επίσης ο  αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο γ.γ. της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος.

Η επιβολή capital controls ήταν σχεδόν δεδομένη, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην ενισχύσει τη ρευστότητα και τα διαθέσιμα των τραπεζών βρίσκονται στο όριο συναγερμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από την ώρα που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου έκαναν φτερά από τα ΑΤΜ 1 δισ. ευρώ.

Την ανακοίνωση της επιβολής των capital controls θα κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.   

Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες για την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης είχε διαψεύσει την είδηση ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή capital controls, την οποία δημοσιοποίησε το BBC. Ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter ότι «τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση, είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη». Λίγο αργότερα υπήρξε και η ανακοίνωση-διάψευση του υπουργείου Οικονομικών
CEO Πειραιώς: Δεν θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες

Στην επιβολή τραπεζικής αργίας (Bank Holiday) και ταυτόχρονα κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει τον ELA στα επίπεδα που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Μετά την τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ συνεδριάζει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο έχει συσταθεί από το 2010, με στόχο να παρεμβαίνει όταν διαταράσσεται η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε στο ΒΒC ότι υπό εξέταση είναι η επιβολή τραπεζικής αργίας (Bank Holiday) και capital controls. Λίγο αργότερα ο ίδιος μέσω tweet τάχθηκε κατά της ιδέας: Οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης είναι μια αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με την ίδια την έννοια. Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση πάντως ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε: με την χθεσινή απόφαση το Eurogroup στέρησε από τους Ελληνες τη δυνατότητα να πουν ένα «ναι» ή ένα «όχι». Οι Ελληνες θα επιδείξουν νηφαλιότητα και εμείς θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση τα επιτελεία των τραπεζών βρίσκονται όλα στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Το σενάριο της κήρυξης τραπεζικής αργίας (bank holiday) για μερικές ημέρες, ίσως και για ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, με ταυτόχρονη επιβολή capital controls έχει στόχο να προστατευθεί αφενός το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου να περιορισθεί η μετάδοση της κρίσης προς το ευρωσύστημα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω ATMs. Για τις αναλήψεις όμως θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο. Παράλληλα, θα λειτουργήσει επιτροπή στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία θα αναλάβει να εξετάζει τα αιτήματα επιχειρήσεων για συναλλαγές με το εξωτερικό, επί των οποίων επίσης θα τεθούν περιορισμοί.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ
Το ΔΣ. της κεντρικής τράπεζας καλωσορίζει τη δέσμευση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσουν την ισχύ των οικονομιών της ευρωζώνης και να είναι έτοιμα να κάνουν αποφασιστικά βήματα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης.

Μετά την απόφαση των ελληνικών αρχών να διεξαχθεί δημοψήφισμα και τη μη επέκταση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδα, το συμβούλιο δηλώνει ότι θα εργαστεί σε στενή συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Δεδομένων των συνθηκών, το κυβερνητικό συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που ήταν την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.

Το συμβούλιο είναι έτοιμο να επανεξετάσει την απόφαση.

Ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε: Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε συνεργασία με
την ΤτΕ ΕΛΛ +2,08% και υποστηρίζουμε σθεναρά τη δέσμευση των κρατών μελών να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες των οικονομιών της ευρωζώνης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: Η ΤτΕ ΕΛΛ +2,08% ως μέλος του ευρωσυστήματος θα πάρει τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα για τους έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις.

Το Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις στην νομισματική πολιτική και την ισορροπία των ρίσκων σε ότι αφορά τη σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη. Είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο πλαίσιο της εντολής του.

Το συμβούλιο

Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, βάσει του νόμου, είναι το θεσμικό όργανο που δύναται να εισηγηθεί στον υπουργό Οικονομικών την ανάγκη επιβολής περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Τι θα γίνει λοιπόν στην περίπτωση που το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας εισηγηθεί την επιβολή capital controls; Την απόφαση την παίρνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατόπιν σχετικής συνεννόησης με την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να νομοθετήσει.

Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας αποτελείται από: Πρόεδρος ο υπουργος Οικονομικών, αντιπρόεδρος ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για το ΓΛΚ, ο διοικητής της ΤτΕ ΕΛΛ +2,08%, ο πρόεδρος του ΤΧΣ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο υποδιοικητής της TτΕ κος Μουρμούρας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Μάρδας και Χουλιαράκης καθώς και η Νάντια Βαλαβάνη.
Προς το παρόν και για το επόμενο διήμερο η διατήρηση του ELA στα επίπεδα της Παρασκευής δημιουργεί ασφυκτική κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα. Η διαθέσιμη ρευστότητα θα συνεχίσει να μειώνεται ανάλογα με τον ρυθμό αναλήψεων και πιθανότατα θα εξαντληθεί αν οι τράπεζες ανοίξουν και δεν επιβληθούν περιορισμοί.
Εάν δεν σημειωθεί κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη που θα δημιουργήσει προοπτικά άρσης του αδιεξόδου, ώστε ν' αλλάξει το κλίμα και να ανακοπούν οι εκροές, το υπουργείο Οικονομικών και το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας θα υποχρεωθούν να συζητήσουν μέτρα διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Οι δύο βασικές επιλογές είναι να μην ανοίξουν τα καταστήματα των τραπεζών για συναλλαγές ή/και να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες , ο ΥΠΟΙΚ Γιάννης Βαρουφάκης δεν θεωρεί σκόπιμη την επιβολή capital controls.
Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τα επίπεδα του ELA, δηλαδή διατηρεί τα επίπεδα της Παρασκευής. Διεθνείς σχολιαστές την χαρακτηρίζουν "θετική για την ελληνική πλευρά, αλλά όχι ενθαρρυντική". Θεωρητικά η ΕΚΤ δεν διακόπτει την παροχή ρευστότητας  προς τις ελληνικές τράπεζες,  αλλά πρακτικά δεν δίνει τίποτε, καθώς το πλαφόν έχει εξαντληθεί. Παράλληλα θα βρίσκεται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις παρενέργειες στο ευρωπαϊκό. Όλα τα φώτα στρέφονται στη συνάντηση του Συμβουλίου Συσημικής Ευσταθειας που θα πρέπει να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Bank Holiday και capital controls βρίσκονται στο τραπέζι ως ενδεχόμενο αν αναλογιστεί κανείς δηλαδή πως δεν υπάρχει αύξηση του ELA, αλλά οι αποσύρσεις καταθέσεων είναι πάρα πολλές.
Τις επόμενες μέρες το ΔΣ της ΕΚΤ θα κληθεί πάλι να λάβει αποφάσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις μέχρι την Τρίτη, που λήγει η προθεσμία καταβολής δόσεων στο ΔΝΤ.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα συνεχισθεί η χορήγηση ρευστότητας μετά την Τρίτη που λήγει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.
Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε, μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου, ότι δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. «Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η Τράπεζα της Ελλάδας θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα για τους Έλληνες πολίτες εν μέσω αυτών των δύσκολων συνθηκών, αναφέρει η ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
Η δήλωση του κ. Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε κατόπιν της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία διατήρησε αμετάβλητη στη στήριξη των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA).
Σε πολιτικό επίπεδο, η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα, όπως διέτειναν σε όλους τους τόνους ξένοι ηγέτες και παράγοντες. Διάφορα δημοσιεύματα και τοποθετήσεις δίνουν τον τόνο, άλλα πιο σκληρά, άλλα διαλλακτικά στο πλαίσιο προσπαθειών για την εξεύρεση λύσης και την ύστατη ώρα. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις είναι έντονες και πολλοί σημειώνουν πως ακόμα και στις επόμενες 48 ώρες μπορεί να προκύψουν εξελίξεις. Την πιο φιλική εικόνα προς την ελληνική πλευρά δείχνουν να έχουν για τους δικούς τους λόγους, Γαλλία και Ιταλία...
Στο Γερμανία, εκτακτη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας συγκάλεσε για αύριο, Δευτέρα, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο, η Καγκελάριος θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των γερμανικών κομμάτων, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα της ελληνικής κρίσης.
Στη συνάντηση θα δώσουν επομένως το «παρών» τόσο οι επικεφαλής των CDU/CSU και SPD, που απαρτίζουν την κυβέρνηση, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Πράσινοι και  Die Linke.
Διαψεύδεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας θα παραιτηθεί αν η κυβέρνηση δεν επιβάλει  capital controls.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες Πίτερ Σπίγκελ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα ζητήσει από την κυβέρνηση capital controls, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών. Σημείωσε μάλιστα ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας θα παραιτηθεί εάν δεν εφαρμοστεί το μέτρο αυτό.
Ωστόσο, λίγο αργότερα δημοσιογράφος της Die Welt ανέβασε στο Twitter ως είδηση από το Reuters ότι διαψεύδεται η απειλή παραίτησης από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδας.
Την διατήρηση του ΕLA για τις ελληνικές τράπεζες στα ίδια επίπεδα, αποφάσισε το δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.
Το δ.σ. της τράπεζας σημειώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Η ανακοίνωση της ΕΚΤ συνοδεύεται από δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και του Γιάννη Στουρνάρα.
«Η τράπεζα της Ελλάδος, ως μέλος του ευρωσυστήματος, θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα  για να διασφαλίσει την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τους Έλληνες πολίτες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Από την πλευρά του, ο Μάριο Ντράγκι σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την τράπεζα της Ελλάδος και υποστηρίζουμε σθεναρά, τις δεσμεύσεις των κρατών μελών, ώστε να αναληφθεί δράση για να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ζώνης του ευρώ».
Μετά από την απόφαση αυτή της ΕΚΤ το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00 στο υπουργείο Οικονομικών.
sofokleousin
Τα δύο σενάρια για κλείσιμο τραπεζών και στην επιβολή capital controls
Δύο σενάρια

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι τράπεζες δεν αναμένεται να ανοίξουν τη Δευτέρα. Δύο είναι τα πιθανότερα σενάρια:
-είτε οι επόμενες δύο, τρεις ή περισσότερες ημέρες χαρακτηριστούν τραπεζική αργία (bank holiday) και οι τράπεζες να μείνουν κλειστές και στη συνέχεια επιβληθούν capital controls, είτε από αύριο ισχύσουν capital controls.

Αν επιβληθεί bank holiday, οι τράπεζες θα λειτουργούν όπως τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή θα γίνονται αναλήψεις από τις ΑΤΜ με περιορισμένα ωστόσο όρια.

Ωστόσο, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι με δεδομένη την έλλειψη φυσικού χρήματος και τα προβλήματα στην τροφοδοσία των τραπεζικών καταστημάτων με ικανές ποσότητες μετρητών εξαιτίας της τεράστιας ζήτησης, μπαίνουν θέματα ασφάλειας.


Οπως εξηγούν, ῾τα περισσότερα καταστήματα ιδιαίτερα στην επαρχία, διαθέτουν περιορισμένες ποσότητες μετρητών οι οποίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ουρές καταθετών που θα έχουν σχηματιστεί εξώ από αυτά. Οπότε τίθεται το ερώτημα τι θα γἰνει όταν τελείωσουν τα λεφτά;῾῾αναφέρουν.

Η επιβολή capital controls θα συνοδεύεται από αναλυτική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία θα προσδιορίζει ακριβώς τις τραπεζικές λειτουργίες. Το τι θα γίνει με:


Τις αναλήψεις μετρητών. Ποια θα είναι τα όρια, ημερήσια, μηνιαία κλπ. Αν αυτά θα ισχύσουν ανά καταθέτη, ανά τράπεζες ή συνολικά .

Τους συνδικαιούχους λογαρισμών, αν τα όρια και οι περιορισμοί στις κινήσεις θα ισχύουν για κάθε συνδικαιουχο ή συνολικά ανά λογαριασμό.

Τα εμβάσματα ποια και υπό ποιες συνθήκες θα επιτρέπονται.

Τις πληρωμές στο εξωτερικό, ποιες θα επιτρέπονται και υπό ποιες πρoουποθέσεις.

Το web banking, ποιες υπηρεσίες θα επιτρέπονται και ποια θα είναι τα όρια.

Τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, αν θα υπάρξουν όρια στη χρήση τους και ποια θα είναι αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές "η επιβολή capital controls είναι ένα πράγμα, η άρση τους είναι ένα άλλο, ακόμα πιο δύσκολο". Οπως επισημαίνουν, στην Κύπρο οι

περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων μπήκαν για δύο εβδομάδες και τελικά χρειάστηκαν δύο χρόνια για την πλήρη άρση τους και την επιστροφή του συστήματος στην κανονικότητα.

Η επιβολή ή όχι capital controls και αν θα ανοίξουν ή όχι τη Δευτέρα, θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας στο οποίο προεδρεύει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Η σύγκληση του Συμβουλίου θα γίνει ύστερα από σχετική εισήγηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο Συμβούλιο θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Αρχικά είχε οριστεί για το απόγευμα της Κυριακής στις 4 η ώρα και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μετατέθηκε αργότερα, νωρίς το βράδι της ίδιας ημέρας.

Σε επιφυλακή παραμένουν τα επιτελεία των τραπεζών, τα οποία θα συνεδριάσουν αργότερα την Κυριακή, μετά το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τη Δευτέρα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει από ξένους δημοσιογράφους πως έχει πει ότι θα μπουν κεφαλαιακοί περιορισμοί από Δευτέρα

«Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ποτέ δεν δήλωσε ότι η  ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls. Αντίθετα, επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα capital controls δεν είναι συμβατά με την έννοια της νομισματικής ένωσης».

Με αυτή την ανακοίνωση ο Γ. Βαρουφάκης διαψεύδει αυτό που διέρρευσε από ξένους δημοσιογράφους αλλά και από το ίδιο το BBC ότι είχε πει στο ραδιόφωνό του και τον δημοσιογράφο Mark Mardell πως η κυβέρνηση εξετάζει capital controls και κλειστές τράπεζες από αύριο.
.@yanisvaroufakis tells @BBCMarkMardell: Greek Govt will be looking overnight at imposing capital controls & closing banks on Monday. #tw2

Ο ίδιος μετά τη δημοσιοποίηση της «δήλωσής» του από το BBC και την αναπαραγβγή της από όλα τα ΜΜΕ έγραψε στο twitter ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με αυτή τη σκέψη: «Τα capital controls μέσα σε μια νομισματική ένωση, είναι μία αντίφαση. Η ελληνική κυβέρνηση αντιτίθεται σε αυτή τη σκέψη». Λίγο αργότερα υπήρξε και η ανακοίνωση-διάψευση του υπουργείου Οικονομικών.
Εδώ σχολιάζεις εσύ ( σχόλια )